Elfenland


I detta charmiga fantasy-spel föreställer man alver som ska ta sig runt alvriket med hjälp av olika färdmedel, som till exempel drake, enhörning och trollkärra. I varje stad finns en markör och den som i slutet lyckats samla på sig flest markörer vinner.
Det låter kanske enkelt, men kompliceras av att man behöver ha både rätt kort på handen och rätt färdmedelsbricka för att kunna använda en väg på kartan, och dessutom kan man lägga hinder i vägen för varandra. Ett spännande och roligt spel som är oerhört vackert illustrerat.

Text: Jemima


Ett mycket vackert resespel som faktiskt har vissa likheter med det gamla barnspelet Resan, även om detta utspelar sig i en sagovärld istället. I egenskap av alv får man fyra rundor på sig att resa runt i de olika landskapen på spelplanen och samla ihop pjäser från så många städer som möjligt, och då gäller det att de olika färdmedlen stämmer överens på såväl brickor som kort och att ingen annan saboterar rutten för en - annars vet man aldrig var man hamnar till slut! Lätt att lära sig men inte särskilt lätt att bemästra, och det blir en hel del grubbel och till och med bitande på naglarna när färdvägarna stakas ut. Jag är mycket förtjust i Elfenland, det har en kombination av stämning, oförutsägbarhet och lagom enkelhet som tilltalar mig.

Text: Carl-Henrik


Hammarlunds omdömen:
Carl-Henrik: Jemima:


[Åter till spelsidan]18682006 Jemima & Carl-Henrik Hammarlund. All rights reserved.