Forntida tidningsartikel 4

Skriven september 2007Nedan följer ett av fyra tidningsurklipp som kan ha förekommit i den lokala dagspressen i olika länder för ganska länge sedan. Varje likhet med nutida förhållanden är helt och hållet en tillfällighet. Tror jag.Smältande inlandsis upprör känslorna

Efter den senaste tidens nya rön och larmrapporter om att klimatförändringarna är ett faktum och att norra Europas istäcke är på väg att smälta som en följd av den globala uppvärmningen, har debatter och protestaktioner satt igång på ganska många håll på kontinenten. Det hittills största massmötet för miljön och för en bättre värld inleddes igår i Sharamudoi, vid stranden av Moderfloden Donau, vilket inte verkade vara någon slump med tanke på vilka ordalag som användes på mötet.
- Klimatförändringarna har orsakats av att människorna har farit alldeles för hårt fram mot Moder Jord, sade mötets kvinnliga ledare Ayla Zelandonii. Den maskulina andan har tagit över, med allt vad det innebär av hänsynslöshet och våldsamhet. Vi har glömt bort att leva kärleksfullt och hedra Modergudinnan och det heliga kvinnliga!
Bland de församlade på stormötet syntes mycket riktigt en hel del storbystade (skenbart pornografiska) stenstatyetter av modersgestalter som det viftades hängivet med, och till mötets aktiviteter hörde diverse sexriter till Moderns ära.
- Klimatförändringarna beror bland annat på människans ödesdigra val att börja tämja djur och använda dem som boskap, fortsatte Ayla Zelandonii. Hästar och oxar har blivit fler och fler och de andas ut koldioxid, vilket bidrar till växthuseffekten som smälter isarna. Och det kommer också att orsaka att många djurarter dör ut, som mammutarna, grottlejonen, grottbjörnarna och neanderthalarna. En ekologisk tragedi, som vi måste undvika genom att återgå till naturen och till vår gamla respekt för Moder Jord.
En annan demonstration som fick viss uppmärksamhet igår ägde rum längre norrut, i det område som kallas Skandinavien och som än så länge helt täcks av isiga vidder och glaciärer. Det var ett antal representanter för turistnäringen i området som hade samlats för att göra världen uppmärksam på vad den globala uppvärmningen skulle innebära för dem.
- Katastrof! var det ord som användes av Ranec Losadunai, direktör för det berömda ishotellet Jondalarjärvi och vintersportcentret Island. Isen smälter mer och mer och snön försvinner, och vad händer då med möjligheten till skidåkning här uppe? Det får ödesdigra följder för turismen.
Ytterligare oro har märkts bland befolkningen i de områden som sägs vara hotade av översvämningar om isarna i norr skulle försvinna. Det är troligt att protestaktioner kommer att hållas bland annat i kustområdena runt Beranhavet.
Den mest inflytelserika supermakten bland Europas nationer, Mamutoi, förhåller sig dock fortfarande avvaktande till larmet om global uppvärmning, klimatkaos och katastrofer. Mamutois högste ledare Granab Broud förkunnade så sent som i förrgår att han absolut inte tänker skriva under Knotaprotokollet, som målades upp på en grottvägg i Sharamudoi för två år sedan och som innebär att de flesta nationer förbinder sig att minska på sina boskapsdjur.
- Mamutoi måste ta vara på sina egna ekonomiska intressen, säger Broud, som sedan länge är känd för att prioritera moralisk upprustning framför hänsyn till miljö och natur. Han har bland annat kraftigt motarbetat den ”sexuella upplösning” som förekommer inom modergudinnekulten.
Men inom de kretsarna, vars stormöte kommer att pågå i någon dag till under Ayla Zelandoniis ledning, verkar man nu få en hel del vatten på sin kvarn i takt med att det rinner till mer och mer av just smältvatten ifrån nordliga breddgrader.

[Läs En Annan Text]2002-2003 Jemima & Carl-Henrik Hammarlund. All rights reserved.