Hjälten och Hjältinnan
Ni har nog sett filmen! Den finns i flera varianter ända sedan stumfilmstiden. Skurkarna har bundit Hjältinnan vid järnvägsspåret alldeles efter en skarp sväng.

Kameran visar tåget som är på väg mot henne för att krossa henne. Hjältinnan skriker på hjälp och hoppas att Hjälten skall hinna fram i tid.

I nästa kamerasekvens ser man hur Hjälten på sin vita springare är på väg för att rädda henne. I absolut sista stund rycker Hjälten Hjältinnan från spåret och alla i biosalongen drar en djup suck av lättnad.

Låt oss nu backa filmen en bit. Vi ser hur Hjälten skickligt driver hästen i full baklängesgalopp... sedan spelar vi filmen från början... Hjältinnan skriker på hjälp och hoppas på Hjälten. Men i nästa kamerasekvens finns ingen Hjälte - bara ett framrusande tåg!

Nu säger många människor idag så här: Det viktigaste är att man har en tro, och din tro är säkert bra för dig.

För Hjältinnan är den avgörande frågan inte om hon har en tro på Hjälten - utan att Hjälten finns och kan rädda henne - allt annat är bara självbedrägeri!!

Paulus uttrycker saken så här: Men om Kristus inte har uppstått, då är er tro meningslös och ni är ännu kvar i era synder. Då är också de som har avlidit i tron på Kristus förlorade. Gäller vårt hopp till Kristus bara detta livet, då är vi de mest ömkansvärda bland människor. (Paulus första brev till Korinthierna, 15:17-19)

Men faktum är att Hjälten existerar! Paulus fortsätter: Men nu har Kristus uppstått från de döda...!!

Lars Fröjmark
Animated Christian fish symbol reveals 
hidden crossDenna artikel var införd i Långelanda församlingsblad vintern 1997.


Om du INTE ser en MENY till vänster så klicka här!


DU ÄR BESÖKARE NUMMER SEDAN 1997-12-08


Uppdaterad 2000-02-09

2000 Lars Fröjmark