Sysslolösa änglar


Det berättas om att en av de stora världsevangelisterna, jag tror att det var Smith Wigglesworth, brukade stiga upp klockan sex varje morgon för att be i två timmar inför allt som skulle göras den dagen.

En morgon, när han vaknade, var han så trött att han beslöt att ge sig själv en sovmorgon. När han slumrat till igen vaknade han av ett brus och tittade upp. Hela rummet var fullt av ljusa strålande gestalter. Smith förstod att det var änglar. De gick omkring och såg sysslolösa ut och det verkade som om de inte visste vad de skulle göra.

Smith frågade förvirrat Herren vad det var fråga om.

- Jag har sänt ut dessa änglar för att utföra de uppdrag som du brukar be om varje morgon. Men idag har de inte fått några uppgifter!

Smith berättar att han skämdes för sin lättja och snabbt hoppade ur sängen. Han föll på knä och började ivrigt be för dagens arbete.Brukar du be för dina dagliga uppgifter och problem?

Du har kanske läste för några år sedan, om den lilla flickan i Göteborg som fick så många organ transplanterade. Runt denna flicka fanns det många människor som varje dag bad för henne. Hela den här flickan är ett underverk. Jesus säger att barnens änglar alltid ser vår himmelske Faders ansikte. När du ber för dig själv eller någon annan människa så aktiveras den himmelska världen. Jag tror att vi skulle be mycket mer om vi förstod hur viktigt det är. Jag är väldigt glad för att människor ber för mig.

Det finns säkert någon som ber för dig. I alla fall gör Jesus det. Han sade:

- Jag ber för dem. jag ber inte för världen utan för dem som du har gett mig, eftersom de är dina.

Vad ber Jesus om? Han ber om tre saker:

Att vi ska bli bevarade i vår tro.

Att vi ska bli bevarade för det onda.

Att vi ska växa till i vår tro genom bibelläsning och bibellyssning.

Låt om be om detta!

Låt inte änglarna gå sysslolösa...Lars Fröjmark
Animated Christian fish symbol reveals 
hidden crossDenna artikel var införd i 1999-05-01, inför Fjärde söndagen efter Påsk.


Om du INTE ser en MENY till vänster så klicka här!


DU ÄR BESÖKARE NUMMER SEDAN 1999-03-08

Uppdaterad 2000-02-09

2000 Lars Fröjmark