Pröva på andra sidan


Det var en fiskare på Käringön som hade varit ute och fiskat utan att få någon fångst. Då kom han att tänka på berättelsen om när Petrus och lärjungarna hade fiskat hela natten utan att få något. Den gången kom den uppståndne Herren Jesus gående på stranden, men lärjungarna kände inte igen Honom. Jesus hade sagt att de skulle kasta ut nätet på andra sidan av båten. När de gjorde det blev nätet fullt av stora fiskar.

Käringöfiskaren funderade en stund, bad en bön och drog upp nätet och lade sedan ut det på andra sidan av båten. Nätet fylldes av fisk! Mannen fylldes av jubel och tacksamhet!De flesta gånger Jesus gör under i Bibeln uppmanar han folk att göra något innan undret sker:

Till en blind säger Han att han skall tvätta sig i Siloadammen, till en förlamad att han skall resa sig upp. Tänk om de hade protesterat! Om lärjungarna hade tyckt att det var en löjlig idé att kasta ut nätet på andra sidan båten, om den blinde hade struntat i att tvätta sig eller den förlamade hade legat kvar -

då hade inte undret skett! Käringöfiskaren hade fått åka hem utan fisk!- Pröva på andra sidan! Det är en uppmaning som handlar om att våga tro att Jesus fortfarande gör under! Om du litar på Jesus, och låter Honom leda dig genom livet kommer du inte att bli besviken. När du följer hans uppmaningar, särskilt när det verkar omöjligt, så kommer undret att ske!

Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.
Lars Fröjmark
Animated Christian fish symbol reveals 
hidden cross
Johannes evangelium 21:1-14 och Matteus evangelium 7:7-8Denna artikel var införd i 2001-04-21, inför Första söndagen efter Påsk.


Om du INTE ser en MENY till vänster så klicka här!


DU ÄR BESÖKARE NUMMER SEDAN 2001-04-24

Uppdaterad 2001-04-24

2001 Lars Fröjmark