Företagskrasch


- Vad är detta för stolletyg! Ingen hade tidigare sett den gamle fiskaren så uppretad. Sebedaios satte sig ner och berättade för sina vänner:

- Det hela började med att Jesus från Nasaret dök upp. Han bad att få låna en av båtarna att predika från. Det var ju som vanligt mycket folk som ville lyssna. Säga vad man vill om honom, men han är en fantastisk talare!

Plötsligt sa Jesus till Simon, en av mina kompanjoner: - Ro ut på djupt vatten och lägg ut näten där. Vi tyckte att det var ett märkligt råd. Där kunde man väl inte hitta någon fisk. Flera tänkte högt: - Det märks att han är snickare. Fiske vet han inget om! Skomakare bliv vid din läst.

Något helt fantastiskt hände när de drog upp näten igen. De var sprängfyllda med fisk! Mina söner skyndade dit med sin båt och båda båtarna blev helt fyllda med fisk.

Sedan såg Jesus på Jakob, Johannes, Simon och Andreas i tur och ordning och sade: - Följ mig! Han förklarade att de hädanefter skulle fiska människor. Och hör och häpna! De lämnade allt och följde honom! Nu vet jag varken ut eller in. Hela min firma har kapsejsat, när nästan alla mina medarbetare försvann. Vad ska jag ta mig till?Sebedaios hade drabbats av något han inte förstod. Hur kunde hans söner och deras vänner bara lämna honom för att följa Jesus? Han kunde inte förstå att de enkla orden "följ mig" med ens hade gett deras liv en helt ny inriktning. De hade funnit Jesus, som ensam kan ge mening och mål åt våra liv här på jorden och samtidigt en meningsfull fortsättning efter döden i Himmelriket.Många anhöriga idag kan uppleva samma sak! En son eller en dotter, en hustru eller en man, får ett förvandlande möte med en Gud som lever: Jesus Kristus! Deras liv blir totalt förändrade. De blir fyllda av en outgrundlig frid, som inte kan rubbas av något. De har äntligen funnit den verkliga meningen i livet! Men omgivningen förstår dem inte. Det känns som om de har lämnat en.Vad skall man göra i en sådan situation? När någon har hittat en ny, tryggare och bättre väg, är ju det bästa man kan göra att själv följa med. Det enda riktiga är att kapitulera inför Guds oerhörda kärlek, ta emot honom i tro och följa honom på hans ord:

- Följ mig!

Den som gör det helhjärtat kommer aldrig att ångra sig!
Lars Fröjmark
Animated Christian fish symbol reveals 
hidden cross

Lukas evangelium 5:1-11 och Markus evangelium 1:16-20

Denna artikel var införd i 2003-07-19, inför Apostladagen.


Om du INTE ser en MENY till vänster så klicka här!


DU ÄR BESÖKARE NUMMER SEDAN 2003-05-28


Uppdaterad 2003-08-14

2003 Lars Fröjmark