Norges vara eller icke Vara

(svensk stad...)

- Vara vad?!

- Varas.

- Vadan denna löljiga inledning?! En stereolog om Nårje (.?.) bör vara allvarlig.

- Norge är ju som sagt var allvarligt, eftersom vi skall utreda Norges vara eller icke bara vara.

- Existerar Norge, och isåfall i vilken mån?

- En bra jordmån förekommer oftast i "Efter floden" (som sagt var, var boken nog bra eller nött).

- Jaså. Var det inte alldeles nyligen en grupp norska forskare som kom fram till något!!?

- Det var nåt nytt(igt).

- Jo, det är sant! Efter åtta års vild forskning kom de fram till att Norge faktiskt möjligen kan existera!!

- Norge..., var har jag hört det ordet någonstans?

- Förmodligen i den här historien: "Hur många norrmän behövs för att tvätta en bil?!".

- Tack för det. Men var kommer den våta bilen in, när det gäller Norges vara eller var det Vara?

- Vätan tränger ju sig på Norge från alla håll utom från öster, där kylan tränger på.

- Appropå det, så kanske Norge finns efter denna märkliga men riktigt Fakta-späckade nyhet.

- På tal om nyheter, så är det en nyhet i Norge med forskning. Förresten så har norsk forskning lagt fram en teori om att det behövs minst 101 norrmän. En som håller svampen, och resten som bär bilen fram och tillbaka.

- Det... Tja... Hhm.., vilken mening,.. Kanske livet med Norge som bakgrund.

- Tack för den. Bakom vad, förresten? En fråga till: Är Norge, eller hur är det?!

- Bakom bilen såklart. Appropå helt, är det ju inte säkert att det kan vara i en sådan fiktiv värld som filosofins tankestol(l)ar förekommer i.

- Du har så rätt så. Förutan Hamlet skonas varken stollar eller norskar. (Om inte det kan komma på ett ut?!)!!?,..,

- Var det inte en lek som gick på ett ut? Nej, nu får vi verkligen ta itu med... Hhm.,. hur var det nu igen ordet lät? Var det något på N eller var det e, vilket kom först, N:et eller e:t?

- N som i natur, såklart. Är Norge? Ära eller inte ära, det var frågan. Ära vem? Dig? Njaa. Det låter för otroligt. Varför är Norge, förutsatt att det är, och vad är det till för?

- Nattur och Nat(-tur), är det sådana som enligt norsk standard lyser på dagen, tickar och går på natten? Ty det var ju så sant som det var sagt: Var finns Norge och dess våta bilar? Finns det nån mening med Norge eller är det bara ett nytt outforskat ord som göteborgska ordforskare har kommit fram till, när de har kastat om bokstäverna till det göteborgska ordet "rogen" (rågen, övers. amn.) Om det nu förekommer ett sådant, eller var det när några engelska dito, som inte kunde skriva å utan o, klippte ner ordet i småbitar och började bilda nya?

- Om vi utgår från att Norge kommer från ett engelskt eller svenskt forskarlags ordlekar, är det då troligt att de skulle valt just rogen?! Jag tror inte det. Läser du turkcypriotisk och västdansk historielitteratur finner du ganska snart den ädle riddaren Georn Hopfpölse, som besegrade den svenlandsfinske kungen Bengt IV i ärofull handskakning. I det gamla Kristiania, som då hette Osolomio och tillhörde Bulgarien, föddes tre år senare en skald vid namn Hubron. Han och hans luta läste om Hopfpölse, men lutan hade syn- och talfel, så det blev Slöhopp fe Norge, som ju på aserbadjanska blir Vi älskar Norge. Björnstjärna Björnsson fick reda på detta, och tog kontakt med Hubron. De båda bildade två år senare Norge, och Björnsson fick idén till dess nationalsång. Låter det inte otroligt troligt?!

- Att jag inte har tänkt på att ta reda på historien ordentligt, om det nu finns historier? Appropå historier: har du hört den om Amerikanen som skulle resa till Sverige? Ja då tar vi den då.


- Hå och Hej med farbror Julian. Har du aldrig sett på maken till TV? På tal om våta bilar, så går vatten att bada i. Badmästare Swen om sitt liv: "Min mor var tvålfager, och min far var en riktig badkarl." Går Norges badhus att bada i?!

- Jag som trodde att man använde vatten till att väta bilar med. Konstigt, vi kanske har missuppfattat meningen med Norge?

- Meningen med Norge?! Var det DET vi talade om...??


Läs också stereologen om livet och stereologen om ordet!

Index