Åsikter

Ämnen

Manliga och kvinnliga präster  (Vi vill varna känsliga läsare för att en del åsikter som presenteras här kan verka stötande).
Teologer i största allmänhet  (ganska elak).
Veganer  "Att äta eller inte äte kött..."
Vetenskap och kristen tro  Kan naturvetarforskaren inspirera församlingen? Och vad kan egentligen Zaphod Beeblebrox lära oss om Gud? Ett föredrag som hölls på Hjälmserydsstiftelsen 1996. Även grunden för första artikeln i Kyrka och Folk nedan.
Artikelserie i Kyrka och Folk  Nr 1: Är Gud död?
Nr 2: I begynnelsen skapade Gud
Nr 3: Den andra lögnen


Övriga åsikter

Det är falsk varudeklaration att kalla jordgubbssylt för jordgubbssylt eftersom den innehåller mer socker än jordgubbar. Byt namn till sockersylt.

Eftersom Sverige inte kan betala sina utlandsskulder, så borde det försättas i konkurs och köpas upp av Norge. Då skulle vi dessutom slippa EU!

En katt är alltid en katt, oavsett vad reklamen säger.

Privata parkeringsbolag borde inte finansieras av de böter de drar in. Som det är nu så går det ju aldrig att överklaga! Istället borde alla böter som dras in tillfalla Rädda Barnen eller något sådant. Då skulle man kanske inte bli så sur när man fick P-böter...

Demokratin fungerar inte! Det är inte folket som har makten utan de som skriker högst. Antag att nedskärningar krävs. Det föreslås att dra ned på skolorna. Då protesterar alla lärare och föräldrar till skolbarn högljutt. Då föreslås det att istället spara på sjukvården. Nu protesterar läkare och vårdpersonal, osv tills man kommer till pensionärerna som inte orkar klaga och som inte kan strejka.

Index